Crematie Zeist en Utrechtse Heuvelrug

Bent u op zoek naar een uitvaartondernemer in de regio Zeist en Utrechtse Heuvelrug voor een crematie? Uitvaartverzorging Van Tellingen is u graag van dienst.

U bent vrij om zelf een crematorium te kiezen waar de crematie gaat plaatsvinden. De afscheidsplechtigheid vindt vaak ook in het crematorium plaats, maar dit kan natuurlijk ook bij u thuis of bij onze locaties in Amerongen dan wel Zeist of op een andere gepaste locatie.

Wat kunt u verwachten van Uitvaartverzorging Van Tellingen?

Kiezen voor een crematie of begrafenis is voor velen een principiële keus. Vaak zitten daar diepe gedachten en emoties achter. Uitvaartverzorging Van Tellingen helpt graag mee om de uitvaart van uw geliefde tot een mooi afscheid te maken. Wij zijn gevestigd in Zeist, en zijn dan ook een bekend gezicht in de regio’s Zeist, Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht en Bunnik. Anders dan veel andere uitvaartondernemers in de buurt, beschikken wij over twee eigen uitvaartcentra in Zeist en Amerongen. Beide uitvaartcentra beschikken over ruime aula’s voor uw afscheidsplechtigheid. Ons stijlvolle uitvaartcentrum in Zeist beschikt bovendien over 24-uurs kamers. Dit geeft u de mogelijkheid om uw overleden dierbare te bezoeken op ieder gewenst moment. Natuurlijk kunnen wij ook gebruik maken van andere uitvaartcentra, zodat u nooit ver hoeft te reizen.

Een vertrouwd gezicht

Als Uitvaartverzorging Van Tellingen begeleiden wij u graag naar een passend en persoonlijk afscheid. Vanaf het eerste contact tot de crematie wordt u bij ons begeleid door één persoon. Zo ziet u in de begeleiding naar de crematie toe altijd een vertrouwd gezicht. Bovendien streven onze uitvaartleiders ernaar dat op de dag van het afscheid alles precies zo verloopt als besproken met de familie.

De week voor de crematie

Wanneer u na het overlijden van uw dierbare contact met ons opneemt maken wij direct een afspraak om bij u langs te komen in een voor u vertrouwde omgeving. In alle rust maakt u kennis met de uitvaartvaartleider die u de rest van de week begeleidt. Bij de eerste kennismaking loopt onze uitvaartleider met u de grote lijnen door en worden de eerste beslissingen genomen. Waar wilt u uw dierbare opbaren? Dit kan bij u thuis, in het verzorgingshuis, bij ons uitvaartcentrum in Zeist of bij een ander uitvaartcentrum naar uw keuze. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om te helpen bij de laatste verzorging of dit in zijn geheel aan ons over te laten. Alle mogelijkheden worden in alle rust met u besproken.

In de daaropvolgende dagen heeft u dagelijks contact met onze uitvaartleider. Zo wordt de dag van de uitvaart tot in de puntjes geregeld en verloopt het afscheid precies volgens uw verwachtingen. Later kunt u zo terugkijken op een mooi en passend afscheid.

Kiezen van het crematorium

Bij ons in de regio hebben wij verschillende crematoria waar u voor kunt kiezen. Alle crematoria zijn stijlvol en hebben hun eigen sfeer. Heeft u nog geen keuze gemaakt voor een crematorium, dan kunt u aan de rechterkant meer informatie en foto’s vinden over de verschillende crematoria bij ons in de regio. Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie, dan kunt u het altijd contact met ons opnemen. Zo weten wij precies wat welke locatie te bieden heeft en of deze ook voldoet aan uw wensen en benodigdheden.

Asbestemming

Na een crematie wordt de as in de algemene nis van het crematorium opgeslagen. De wet verplicht dat het crematorium de as voor een maand bewaart. In deze maand kunt u rustig nadenken over wat u wil dat er met de as gebeurt. Er zijn verschillende asbestemmingen waar u aan kunt denken:

  • De as verstrooien
  • De as bijzetten
  • De as (in gedeelten) bewaren

Crematoria

Binnen onze regio zijn er vijf crematoria waar wij dagelijks mee samenwerken. Ze zijn allemaal erg stijlvol en hebben ieder hun eigen sfeer. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden. Voor specifieke vragen kunt u gerust bellen met 030-6913138.

urn voor crematie

De as verstrooien

Het verstrooien van de as is in Nederland overal geoorloofd. Wel dient u eerst toestemming te krijgen bij de eigenaar van de grond of het water. U kunt er ook voor kiezen om de as te verstrooien op een strooiveld van het crematorium of van een begraafplaats, of het nationale strooiveld in Delhuyzen.

De as bijzetten

Als u liever een plek heeft om naartoe te gaan, dan kunt u ervoor kiezen om de as in een urn bij te zetten in het columbarium (urnenmuur) van het crematorium, een begraafplaats of in een urnengraf. Ook is bijzetting mogelijk in of op een bestaand particulier graf. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de urn thuis te bewaren.

De as (in gedeelten) bewaren

U kunt de as ook verdelen over verschillende urnen. Zo kunnen bijvoorbeeld alle kinderen een eigen urn krijgen. Eventueel kunt u ook een klein deel van de as bewaren in een kunstvoorwerp of in een sieraad.

Vraag het aan Uitvaartverzorging Van Tellingen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een crematie in de regio Zeist en Utrechtse heuvelrug? Uitvaartverzorging Van Tellingen is u graag van dienst. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van de juiste informatie en meedenken over een mooi en persoonlijk afscheid van uw geliefde. Neem gerust contact met ons op voor vragen en meer informatie.

Voorbespreking

Het is verstandig om van te voren over een uitvaart na te denken. Zo komt u straks niet voor onverwachte beslissingen te staan.

Vraag nu een gratis en vrijblijvend voorgesprek aan.

Aanvragen

Mijn wensenboekje

Leg uw wensen rondom uw uitvaart zelfstandig vast in een ‘mijn wensenboekje’.

Deze kunt u hieronder gratis en vrijblijvend opvragen.

Aanvragen