Crematie

Crematie in Zeist en de Utrechtse Heuvelrug
Binnen onze regio zijn er vijf crematoria waar wij dagelijks mee samenwerken. Ze zijn allemaal erg stijlvol en hebben ieder hun eigen sfeer.

Hieronder meer informatie over deze vijf crematoria. Door op een van onderstaande links te klikken, krijgt u meer informatie over de mogelijkheden.

Crematorium Amersfoort te Leusden                           Crematorium Den en Rust te Bilthoven                          

Crematorium Daelwijck te Utrecht                                Crematorium Noorderveld te Nieuwegein

Crematorium Slingerbos te Ede

ruimte_emotie1

De overweging om voor een crematie te kiezen, is voor velen een principiële keus. Vaak zitten daar diepe gedachten en emoties achter. Mensen hebben een weloverwogen idee over de as bestemming. Niet zelden met ontroerende argumenten.

U bent vrij om zelf een crematorium te kiezen waar de crematie zal plaatsvinden. Vaak is het praktisch om de afscheidsplechtigheid ook in het crematorium te houden, maar dit kan natuurlijk ook bij u thuis, in een buurthuis of op een andere gepaste locatie.

Beeld en geluid
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid foto’s en muziek aan te leveren. Wij maken voor u een in memoriam film. Deze kan worden getoond tijdens de plechtigheid. Voor een rustige overgang tussen de beelden adviseren wij ongeveer 10 foto’s per minuut. U kunt de foto’s en muziek versturen naar info@uitvaart-vantellingen.nl

Asbestemminghart-van-goud-as-sieraad
Soms is het voor iemand een troost dat de urn een mooie plaats in de woonkamer krijgt. Een ander legt uit dat het belangrijk is om te weten dat de as in de hanger van een kettinkje om de hals van zijn vrouw / haar man (en/of de kinderen) hangt…
Dit zijn grote en ingrijpende gedachtegangen. Niet alleen voor u, zeker ook voor uw man, uw vrouw en kinderen. De keus voor een crematie raakt veel mensen diep in het hart. Een keus waar moed, vertrouwen en liefde voor nodig is.

Niet zomaar een eenvoudige vraag, maar bij het zoeken naar een antwoord dat bij uw overtuiging past, kunnen we bij Uitvaartverzorging Van Tellingen met u meedenken.

urn voor crematie

 

 

 

 

 

 

Algemene nis
Na een crematie wordt de as in de algemene nis van het crematorium opgeslagen. De wet verplicht dat het crematorium de as een maand bewaart. In die maand kunt u rustig nadenken over wat u wilt dat er met de as gebeurt. De as wordt door het crematorium in een standaard urn bewaard. Na afloop van de maand kunt u de as gaan ophalen bij het crematorium. Er zijn vervolgens diverse as bestemmingen:

De as wordt verstrooid
Het verstrooien van de as is overal geoorloofd, echter op de uitdrukkelijke voorwaarde dat de eigenaar van de grond of het water daarvoor toestemming heeft gegeven. U kunt ook de as verstrooien op het strooiveld van het crematorium of van een begraafplaats. In Delhuyzen ligt het nationale strooiveld, hier kunt u altijd terecht. Ook is er de mogelijkheid om vanaf een schip of vanuit een vliegtuig de as van uw dierbare uitstrooien.

De as wordt bijgezet
Wie graag een plek wil hebben om naar toe te gaan, kan kiezen voor het bewaren van de as in een urn. Deze urn kan worden bijgezet in het columbarium (urnenmuur) van het crematorium of een begraafplaats, of in een urnengraf. Ook is bijzetting mogelijk in of op een bestaand particulier graf. U kunt de urn natuurlijk ook thuis bewaren.

De as wordt (in gedeelten) bewaard
U kunt ook de as verdelen over verschillende urnen. Op deze manier kunnen alle kinderen een eigen urn krijgen.vingerafdruk as sieraad Eventueel kunt u ook een klein deel van de as bewaren in een kunstvoorwerp of in een sieraad.

Verlenging algemene nis
De periode dat de as in de algemene nis van het crematorium wordt bewaard, kan worden verlengd. Hieraan zijn geringe kosten verbonden.