Crematorium Daelwijck, Utrecht

In het noorden van de stad Utrecht ligt crematorium en begraafplaats Daelwijck. Indien er een dierbare van u is overleden en u wilt gebruik maken van het crematorium of de begraafplaats dan kan Uitvaartverzorging Van Tellingen dit voor u regelen. Desgewenst verzorgen wij ook de opbaring, de rouwkaart en het overbrengen van de overledene. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138.

Geschiedenis van crematorium Daelwijck

Crematorium Daelwijck werd in 1970 gebouwd naar een ontwerp van de Utrechtse architect W.J. Dingemans. De binnenkant van het gebouw is recent geheel gerenoveerd. Het markante gebouw ligt in een park van drie hectare aan een grote vijver. De omgeving straalt een natuurlijke rust uit. De ligging aan de rand van de Utrechtse wijk Overvecht maakt Daelwijck goed bereikbaar en voor de hele regio toegankelijk.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Opbaren in crematorium Daelwijck

Uw dierbare kan worden opgebaard bij het uitvaartcentrum wat grenst aan het crematorium. U kunt bezoeken brengen op afspraak. Op de dag van de uitvaart kunt u uw dierbare zelf begeleiden naar de aula voor het afscheid, desgewenst verzorgen wij dit voor u.

Aula van crematorium Daelwijck

Op de dag van de crematie kan de plechtigheid plaatsvinden in één van de twee aula’s van crematorium Daelwijck. De grootste aula heeft ruim 200 zitplaatsen en veel staanplaatsen en is daarom ook zeker geschikt voor grote gezelschappen. De tweede aula heeft 60 zitplaatsen en voelt door de inrichting huiselijk aan. In beide aula’s kunnen foto’s en videobeelden worden getoond. Via een webcast kunnen ook mensen in het buitenland de dienst volgen.

Aula Crematorium Daelwijck

De grote aula biedt mogelijkheden om de plechtigheid een persoonlijke invulling te geven. De decorwand achter de kist kan je de lievelingskleur van de overledene weergeven of foto’s en films tonen. De wanden zijn voorzien van akoestische platen wat bijzondere en warme klanken geeft aan ieder muziekstuk.

Voor meer intieme en informele plechtigheden biedt crematorium Daelwijck een kleinere aula. In deze aula staan de banken in een cirkel om de kist heen. Door de ronde opstelling wordt de plechtigheid intiem beleefd. De nabestaanden zitten tegenover elkaar en kunnen elkaars emotie zien tijdens het afscheid.

Crematorium Daelwijck, Utrecht
Aula Crematorium Daelwijck

Condoleance in crematorium Daelwijck

Na de plechtigheid kan de er een samenzijn worden gehouden in één van de restaurants, de Fonteinzaal of de Vijverzaal. Beide restaurants zijn sfeervol ingericht, met warme kleuren, comfortabele stoelen en mooie verlichting. Aan de zuidzijde van beide zalen bevindt zich een overdekt en verwarmd terras met uitzicht op de vijver en het omliggende herdenkingspark.

Crematorium Daelwijck biedt een breed assortiment horecaproducten. Van eenvoudige koffie met cake tot uitgebreide koffie-, lunch- en borrelarrangementen. De professionele keuken beschikt over de modernste voorzieningen om grote groepen te bedienen. De restaurants beschikken elk over circa 100 zitplaatsen en bij grotere groepen kunnen de zalen worden samengevoegd. Het terras heeft in totaal 100 zitplaatsen en biedt gelegenheid om te roken.

Grand Café

Het Grand Café is een sfeervolle en caféachtige ruimte die voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Bijvoorbeeld voor een informele afscheidsplechtigheid of een condoleance.
De ruime bar van het café kan tijdens een plechtigheid door middel van een wanddoek aan het oog onttrokken worden. Als de meeste gasten zijn vertrokken kan de naaste familie het Grand Café gebruiken voor een rustig moment. Zo kan in kleine kring nog even nagepraat worden.

Adres Crematorium Daelwijck, Utrecht

Floridadreef 7, Utrecht