Crematorium Amersfoort, Leusden

Centraal gelegen in Nederland, aan de Dodeweg 31 te Leusden ligt crematorium Amersfoort. Op ditzelfde terrein ligt ook begraafplaats Rusthof. Is het uw wens dat de crematie of begrafenis hier zal plaatsvinden dan kunnen wij dit voor u regelen. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Opbaren in crematorium Amersfoort

Bij crematorium Amersfoort is er gelegenheid om uw dierbare op te baren in de zogenaamde 24-uurs kamer. U krijgt een eigen sleutel van de afscheidskamer zodat u bezoeken kunt brengen wanneer het u uitkomt, zonder een afspraak te maken. U mag zolang blijven als u zelf wil. Er zijn vijf kamers beschikbaar met ieder hun eigen sfeer/ kleur.

Aula in crematorium Amersfoort

Op de dag van de crematie kan de plechtigheid plaatsvinden in aula 1 of in aula 2. Aula 1 heeft 60 zitplaatsen. Aula 2 heeft 190 zitplaatsen en veel sta-plaatsen en is daarom ook zeker geschikt voor grote gezelschappen. In beide aula’s kunnen foto’s en videobeelden worden getoond op de beeldschermen aan de muur. Via een webcast kunnen ook mensen in het buitenland de dienst volgen. Aan het einde van de plechtigheid kunt u bij dit crematorium ervoor kiezen om de overledene het laatste stukje te begeleiden via de patio naar de ovenruimte. U kunt tot aan de ovenruimte uw dierbare begeleiden, maar in overleg kunt u, desgewenst, ook bij de kist invoer zijn

Crematorium Amersfoort
Aula 1 Crematorium Amersfoort
Aula 2 Crematorium Amersfoort

Catering in crematorium Amersfoort

Na de plechtigheid ontmoeten familieleden en belangstellenden elkaar in de condoleance ruimte. Ook de condoleance kan naar eigen wens worden ingevuld. Vanuit de keuken bieden de medewerkers persoonlijke dienstverlening en wordt de condoleance op gepaste wijze in alle rust begeleid.

Bijzonderheden

Door de ligging gemakkelijk te bereiken. De reguliere tijd voor in de aula is bij dit crematorium 60 minuten. Na de afscheidsplechtigheid kunt u gebruik maken van de condoleancezaal, de standaard tijd is hierbij ook 60 minuten. Verwacht u veel mensen dan kunt u verlengen per 15 minuten. U kunt de overledene zelf begeleiden door de patio naar de ovenruimte.

Asbestemming

Na afloop van de plechtigheid vindt de daadwerkelijke crematie plaats. Vaak kunt u hierbij zijn als u dat van tevoren aangeeft. De as van de overledene blijft na de crematie wettelijk verplicht een maand in het crematorium, tijdens deze periode krijgt u via het crematorium bericht over de asbestemming. U kunt een afspraak maken om de as op te halen of aangeven dat de as mag worden uitgestrooid.

Nadat u de as heeft opgehaald kunt u de urn thuis bewaren, bijzetten in een urnenmuur (columbarium) of in een urnengraf. Dit kan op bijna alle begraafplaatsen. Zo is er voor de nabestaanden een blijvende plek om te bezoeken. U kunt bij ons de tarieven opvragen van de betreffende begraafplaats.

Eenmaal verstrooide as kunt u niet meer terughalen. Denk daarom goed na over de bestemming voor de as. Natuurlijk kunt u de as op een plek verstrooien waar de overledene graag was. Bijvoorbeeld over zee, in het favoriete voetbalstadion of op een plek waar het gezin graag kwam. Het verstrooien van as kan in principe overal, maar u moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond.

U kunt de as ook verstrooien met ballonnen. De as wordt dan in met helium gevulde ballonnen opgelaten. Op grote hoogte klapt de ballon en wordt de as verstrooid.

De Nederlandse wetgeving staat het toe om as te verdelen in kleinere hoeveelheden. Daardoor is het mogelijk een beetje as te bewaren in een herinneringssieraad, mini-urn, glasreliek of een ander herinneringsproduct. Bij crematorium Amersfoort kunnen ze u informatie geven over de mogelijkheden.

Adres Crematorium Amersfoort

Dodeweg 31, Leusden