Crematorium Slingerbos, Ede

Aan de noordkant van Ede, aan de rand van het bos, ligt crematorium Slingerbos. Mocht er een dierbare van u zijn overleden en is het u wens dat de crematie plaatsvindt bij dit crematorium dan kan Uitvaartverzorging Van Tellingen dit voor u regelen. Ook verzorgen wij desgewenst de opbaring (thuis of in het uitvaartcentrum), de rouwkaart en het verzorgen en overbrengen uw dierbare. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Voorkant Crematorium Slingerbos, Ede

Aula

In dit uit leisteen getrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het crematorium prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. Dit crematorium biedt plaats voor afscheidsdiensten tot 250 bezoekers. De aula beschikt over 125 zitplaatsen.

Crematorium Slingerbos biedt de mogelijkheid de ruimtes gedurende een door u gewenste tijdsduur te reserveren. Er geldt een bepaalde basistijd voor aula (45 minuten) en condoleance (45 minuten). Verwacht u veel mensen dan adviseren wij deze tijd te verlengen.

crematorium ede slingerbos aula

Catering crematorium Slingerbos

Het crematorium heeft twee koffiekamers en beschikt over uitgebreide cateringmogelijkheden. In overleg is vrijwel alles mogelijk. Bekijk hieronder de cateringlijst.

Asbestemming

Een maand na de crematie kunt u de as komen ophalen bij het crematorium. De medewerkers van Crematorium Slingerbos kunnen de as voor u op een strooiveld verstrooien. U mag hierbij aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. U kunt de as ook verstrooien met ballonnen. De as wordt dan in met helium gevulde ballonnen opgelaten. Op grote hoogte klapt de ballon en wordt de as verstrooid.

Kiest u er liever voor om de as van de overledene te bewaren? Dan kunt u de as in een urn laten bijzetten. De urn kan dan geplaatst worden op een plek die u achteraf kan blijven bezoeken. Afhankelijk van de mogelijkheden van het crematorium kan dit een urnenmuur (columbarium) zijn of een urnengraf.

Bijzetten kan ook op begraafplaatsen in een columbarium of, als dit mag volgens het reglement van de begraafplaats, in een bestaand graf. Eenmaal verstrooide as kunt u niet meer terughalen. Denk daarom goed na over de bestemming voor de as. Natuurlijk kunt u de as op een plek verstrooien waar de overledene graag was. Bijvoorbeeld over zee, of op een plek waar het gezin graag kwam. Het verstrooien van as kan in principe overal, maar u moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond.

De Nederlandse wetgeving staat het toe om as te verdelen in kleinere hoeveelheden. Daardoor is het mogelijk een beetje as te bewaren in een herinneringssieraad, mini-urn, glasreliek of een ander herinneringsproduct.

Adres Crematorium Slingerbos, Ede

Slingerboslaan 15, Ede