Rouwvervoer

Voor het vervoer van overledenen gebruiken wij doorgaans onze zilvergrijze Chevrolet Caprice Eagle. Mocht u een ander merk of kleur auto wensen, dan kunnen wij dit voor u regelen.

Rouwvervoer Chevrolet Caprice Eagle
Rouwauto uitvaartverzorging Van Tellingen, Zeist

Op de dag van de uitvaart kan de overledene ook op een “bijzondere manier” worden overgebracht naar de begraafplaats of het crematorium. In een vervoersmiddel dat past bij degene die is overleden.

Eigen (bestel)auto

Waarom een auto huren of zoeken als de overledene zelf al over een bijzonder voertuig beschikt? De enige voorwaarde is dat de gesloten uitvaartkist er in z’n geheel netjes in kan passen. Een standaard kist heeft de afmetingen 205 cm. x 65 cm. x 40 cm. Een klein autootje is dus niet geschikt, maar een stationwagen of (bestel)busje bijvoorbeeld wel. Denk hierbij aan een glazenwasser of schilder die in zijn eigen bus wordt weggebracht. Goed schoongemaakt, opgeruimd en mooi opgemaakt, is een auto waar de overledene nog in heeft gereden een bijzonder en passend vervoersmiddel voor de laatste rit.

Rouwbus

Veel nabestaanden kiezen ervoor om zoveel en zolang mogelijk nog bij hun overleden dierbare te zijn. Een rouwbus maakt dit mogelijk. Er is plaats voor meerdere familieleden en de kist. Ook kan de uitvaartbus ingezet worden als volgauto.

Uitvaartbus
Uitvaartbus

Rouwkoets

Leden van het Koninklijk Huis krijgen een afscheid in een rouwkoets. Ook anderen vinden paarden en een koets een mooi laatste vervoersmiddel. Volgens traditie wordt de koets van de koning of koningin voortgetrokken door acht paarden. Prins Claus kreeg er zes, omdat hij ‘slechts’ prins-gemaal was. In overleg met de familie wordt het aantal paarden gekozen en wordt bepaald of deze met of zonder kleden worden gereden. Ook kunnen bepaalde kleuraccenten worden gelegd door bijvoorbeeld linten door de manen te vlechten. Doorgaans kiezen mensen voor een witte of zwarte koets met twee of vier paarden. N.B. de rouwkoets is erg prijzig.

Rouwkoets
Rijdende baar natuurbegraafplaats Heidepol

Loopkoets

Bij een loopkoets is ook aan de kinderen gedacht. Dankzij de speciale kinderstang kunnen zij helpen om de koets, met daarop de uitvaartkist, voort te duwen. Maar ook voor volwassenen is het een bijzonder rouwvervoersmiddel. Met hun hand kunnen mensen gemakkelijk contact maken met de kist van de overledene. Hun dierbare is daardoor altijd dichtbij. Deze loopkoets is door maximaal acht vrienden of familieleden voort te duwen. Dankzij de grote wielen rolt hij gemakkelijk en probleemloos over grind en door zand. De loopkoets kan dus ook tot dicht bij het graf komen.