Mogelijkheden uitvaartverzorging

Nadenken over de dood vinden veel mensen moeilijk. Vaak is men bang voor de dood, of men wil er niet aan denken hoe het is om een dierbare te verliezen. En als nadenken hierover al moeilijk blijkt, zal een open gesprek over dit onderwerp ook lastig gaan. Toch kan er na een gesprek ook rust komen. Hieronder leest u wat de mogelijkheden zijn bij een uitvaart.

Uitvaartcentrum Zeist

Sinds mei 2018 beschikken wij over een nieuw uitvaartcentrum aan de Leeuweriklaan 2 te Zeist. Hier kan uw dierbare worden opgebaard in één van onze 24-uurs kamers. U kunt bezoeken brengen wanneer het u uitkomt. Ook kan in ons uitvaartcentrum een afscheidsplechtigheid en een condoleance worden gehouden.

  • 24-uurs afscheidskamers met eigen sleutel voor nabestaanden
  • Sfeervolle aula voor een afscheidsplechtigheid met 120 zitplaatsen
  • Warme condoleanceruimte
  • Rolstoel toegankelijk
  • Ruim parkeerterrein

Uitvaartkisten

Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden wat betreft de uitvaartkist. Wij werken samen met verschillende leveranciers door heel Nederland.

Bekijk hier zelfgemaakte kisten van Radboud Spruit

Bekijk hier de verschillende kisten uit onze eigen collectie

petronella-kerk

Rouwvervoer

Ook de mogelijkheden van het rouwvervoer zijn uitgebreid.

Rouwauto Uitvaartverzorging Van Tellingen

Uitvaartbus

Loopkoets

Rijdende baar natuurbegraafplaats Heidepol

Rouwkaarten

Uitvaartverzorging Van Tellingen heeft een ruime collectie rouwkaarten. De tekst op de rouwkaart mag u natuurlijk zelf bedenken, wij hebben eventueel voorbeeldteksten. Het is mogelijk om een eigen foto op de voorkant van de rouwkaart te plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een traditionele kaart zonder afbeelding, van geschept of gehamerd papier. Bekijk hier ons aanbod in rouwkaarten.

Rouwkaart 'De Magnolia Tak'

Uitvaartbloemen

De bloemstukken voor op de kist en er omheen kunt u zelf uitkiezen bij een bloemist naar keuze. In overleg kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Ieder seizoen heeft zijn eigen kleuren. Er zijn veel verschillende rouwboeketten en rouwarrangementen.

Rouwbloemen

Dragers

Als u niet de mogelijkheid heeft om de kist zelf te dragen op de dag van de uitvaart dan kunnen wij u hierbij helpen. Hiervoor hebben wij een vast team van dragers (rond de 25 jaar) tot onze beschikking. Zij zorgen voor het stijlvol en plechtig dragen van de kist op de dag van de uitvaart.

De dragers kunnen ook in een kerk, aula en/of op de begraafplaats worden ingezet. Ook worden ze ingezet op een crematorium. Dan dragen ze de kist na afloop van de dienst de aula uit totdat deze helemaal uit het zicht verdwenen is.

dragers