Uitvaartcentrum Zeist – Amerongen

oude kistenmakerij

Begrafenisonderneming Van Tellingen (omstreeks 1955)

Begrafenisonderneming Van Tellingen is één van de oudste begrafenisondernemingen van Zeist en de Utrechtse Heuvelrug. In 1930 is Van Tellingen sr. in de Jufferstraat begonnen met zijn “Begrafenisonderneming”. In die tijd werden de grafkisten nog op de Jufferstraat in elkaar getimmerd.

Tegenwoordig zitten wij op een andere locatie in Zeist, namelijk op de Leeuweriklaan 2. Ook in Amerongen hebben wij een uitvaartcentrum. In deze uitvaartcentra kunnen wij de overledene opbaren in de dagen tot de uitvaart. U kunt afscheid komen nemen wanneer u dat uitkomt. Ook is het mogelijk om op deze locaties een afscheidsdienst en/of condoleance te houden.

Omstreeks 1980 is de naam veranderd van “begrafenisondernemer” naar “uitvaartverzorging”. Dit kwam door de opkomst van het aantal crematies, waardoor het woord “begrafenisondernemer” niet meer helemaal opgaat. 

Uitvaartcentrum Zeist
Onlangs zijn wij verhuisd naar de Leeuweriklaan 2 te Zeist. De condoleance ruimte is reeds in gebruik genomen. Als u door de voordeur stapt komt u in onze ontvangkamer. Deze stijlvolle ruimte wordt gekenmerkt door warme kleuren.Wij werken momenteel hard aan het voltooien van de familiekamers en de aula. Wilt u een afspraak maken om ons uitvaartcentrum eens van binnen te komen bekijken dan bent u van harte welkom!

Condoleanceruimte

Beeld en geluid
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid foto’s en muziek aan te leveren. Wij maken voor u een in memoriam film. Deze kan worden getoond tijdens de plechtigheid. Voor een rustige overgang tussen de beelden adviseren wij ongeveer 10 foto’s per minuut. U kunt de foto’s en muziek versturen naar info@uitvaart-vantellingen.nl

Uitvaartcentrum Amerongen
Op de begraafplaats in Amerongen staat ons andere uitvaartcentrum. Klik hier voor meer informatie.