Uitvaartcentrum Zeist – Amerongen

oude kistenmakerij

Begrafenisonderneming Van Tellingen (omstreeks 1955)

Begrafenisonderneming Van Tellingen is één van de oudste begrafenisondernemingen van Zeist en de Utrechtse Heuvelrug. In 1930 is Van Tellingen sr. in de Jufferstraat begonnen met zijn “Begrafenisonderneming”. In die tijd werden de grafkisten nog op de Jufferstraat in elkaar getimmerd.

Tegenwoordig hebben wij op deze locatie een huiselijk uitvaartcentrum. Ook in Amerongen hebben wij een uitvaartcentrum. In deze uitvaartcentra kunnen wij de overledene opbaren in de dagen tot de uitvaart. U kunt afscheid komen nemen wanneer u dat uitkomt. Ook is het mogelijk om op deze locaties een afscheidsdienst te houden (In Zeist tot ongeveer 20 personen, in Amerongen tot ongeveer 100 personen).

Omstreeks 1980 is de naam veranderd van “begrafenisondernemer” naar “uitvaartverzorging”. Dit kwam door de opkomst van het aantal crematies, waardoor het woord “begrafenisondernemer” niet meer helemaal opgaat. 

20140515_122205[1]

Uitvaartcentrum Van Tellingen Zeist, entree

Uitvaartcentrum Zeist
Nog steeds in dezelfde straat (Jufferstraat 1 te Zeist), als waar het allemaal begonnen is, staat ons uitvaartcentrum. Ons wagenpark bestaat onder meer uit 2 rouwauto’s.
Als u door de voordeur stapt komt u in onze ontvangkamer. Deze stijlvolle ruimte wordt gekenmerkt door lichte kleuren en een heldere lichtinval. Hierachter liggen 2 afscheidskamers en een ruimte waar een afscheidsplechtigheid kan plaatsvinden. Door de warme kleuren ontstaat in deze ruimte een huiselijk sfeer. U kunt hier een bescheiden afscheidsplechtigheid houden voor ongeveer 10 tot 15 personen.

Wilt u een afspraak maken om ons rouwcentrum eens van binnen te komen bekijken dan bent u van harte welkom!

20140515_122302[1]

Uitvaartcentrum Van Tellingen Zeist

20161209_104303

Uitvaartcentrum Van Tellingen Zeist

Uitvaartcentrum Amerongen
Op de begraafplaats in Amerongen staat ons andere uitvaartcentrum. Klik hier voor meer informatie.