Natuurbegraafplaats Heidepol

Heidepol ligt bij Arnhem, midden op de Veluwe; voor velen het mooiste natuurgebied van ons land. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Begrafenis op Heidepol

Het is fijn om de belangstellenden te ontvangen bij de ontvangstruimte, onder het genot van een glaasje biologisch sap kan hier op elkaar gewacht worden.

Als iedereen er is, kan de stoet met de kist of mand op de rijdende baar vertrekken naar de Heidekapel, een paar honderd meter verder. Dit is een half open schuur waar plaats is voor ongeveer 150 personen (zittend en staand).

Hier kan de plechtigheid plaatsvinden, let op, er is hier geen keuken, verwarming en toilet. Mocht u muziek willen afspelen dan dient u hier zelf voor te zorgen (ook voor de apparatuur). Na de plechtigheid zal de kist weer op de rijdende baar worden geplaatst en zal er richting het eerder uitgekozen plekje worden gegaan. Bij het graf wordt de kist op het graf getild en is er de keuze om de kist te laten dalen met touwen of automatisch, met een lift. Indien gewenst, kunt u zelf het graf dicht scheppen.

Na de begrafenis kan de condoleance worden georganiseerd bij de ontvangstruimte. Deze ruimte kan verwarmd worden en heeft een toilet. Wanneer het kouder is kan deze ruimte ook worden gebruikt voor de afscheidsdienst.

Rijdende baar natuurbegraafplaats Heidepol
Aula natuurbegraafplaats Heidepol

Boomschijf met inscriptie

De gedenktekens op Heidepol zijn allemaal identiek. Een boomschijf waarin de naam van de overledene staat. Deze boomschijven blijven ongeveer 5 jaar intact.

Adres Natuurbegraafplaats Heidepol

Harderwijkerweg 37, Arnhem