Gemeentelijke Begraafplaats Zeist

Aan de Woudenbergseweg 46 te Zeist ligt de Gemeentelijke Begraafplaats van Zeist. Is het de wens dat de overledene op deze begraafplaats wordt begraven en heeft u hulp nodig bij het regelen van een begrafenis dan kunt u gerust contact met ons opnemen (dag en nacht) via telefoonnummer 030-6913138. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Aula

De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist ligt in een bosrijke omgeving. Er is een aula, welke in 2008 geheel is gerenoveerd, waar een plechtigheid gehouden kan worden met eventueel mechanische muziek en/of orgelspel.

Mocht u beeldmateriaal willen tonen dan zorgen wij voor een plasmascherm. De aula heeft 120 zitplaatsen. Het ruime parkeerterrein voor de begraafplaats biedt ruimte voor 75 tot 100 auto’s.

Na afloop van de begrafenis kan er in de koffiekamer gelegenheid worden gegeven voor condoleance. Er kunnen in deze koffiekamer koffie, thee en frisdranken worden geserveerd. Uiteraard kunt u ook kiezen voor belegde broodjes, sandwiches of andere hapjes en drankjes.

Begraafplaats Zeist is een bijzonder park, of liever een gedenkpark. De flora en fauna zijn zeer gevarieerd. Er zijn wandelroutes door het park. De begraafplaats is meer dan een plaats waar overledenen worden begraven en bijgezet of waarvan de as wordt uitgestrooid. Naast de bezoekers die hier hun dierbare overledenen bezoeken, komen er ook veel wandelaars en natuurliefhebbers.

Kunstroute op begraafplaats Zeist

Er staan zo’n vijftien beelden in het park. Van schalen tot figuratieve beelden. Stuk voor stuk gemaakt van een Europese steensoort, maar gecreëerd door verschillende kunstenaars uit de regio. In de ontvangstruimte van de aula worden foto’s geëxposeerd.

Graven kopen

Op begraafplaats Zeist kan men een graf kopen of een graf huren. Het is mogelijk voor niet ingezetenen van Zeist om op deze begraafplaats begraven te worden.

Algemene graven

In een algemeen graf worden 3 personen begraven, welke geen familieband met elkaar hoeven te hebben. Een algemeen graf op begraafplaats Zeist wordt door de gemeente uitgegeven voor 15 jaar. Verlenging van deze graftermijn is niet mogelijk. Er ligt geen uitsluitend recht op het graf, wat betekent dat de gemeente bepaalt wie er in het graf begraven worden.

Particulier graf

Een “particulier graf” (ook wel “familiegraf” genoemd) wordt uitgegeven voor een periode van minimaal 15 jaar en biedt indien gewenst ruimte aan maximaal 3 overledenen. U mag zelf kiezen wie er in dit graf begraven worden. Na 15 jaar kunt u de looptijd van het graf verlengen.

Particulier graf / eigen graf (klasse C): Graftijd 15 jaar, 15 jaar onderhoud, openen en sluiten graf.

Oorlogsgraven

Er is een gezamenlijk graf voor acht van de tien mannen die op 5 april 1945 aan de Soestdijkseweg werden gefusilleerd. De andere twee mannen werden begraven op het ereveld in Loenen. Verspreid over de begraafplaats liggen ook veel andere Nederlandse oorlogsgraven.

Adres Gemeentelijke Begraafplaats Zeist

Woudenbergseweg 46, Zeist