Natuurbegraafplaats Den en Rust

De natuurbegraafplaats van Den en Rust is gelegen aan de Frans Halslaan 27 te Bilthoven. Hier ligt in een bosrijke omgeving natuurbegraafplaats Den en Rust. Indien er een dierbare van u is overleden en is het de wens om op een natuurvriendelijke manier diegene te begraven, dan kan begrafenisonderneming Van Tellingen dit voor u regelen. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Den en Rust is al sinds 1936 gelegen in de bossen van Bilthoven. Dankzij deze lange periode is een prachtige harmonie ontstaan tussen de eigenlijke locatie en de natuurlijke omgeving. Bij natuur begraven is elk aspect van de begrafenis erop gericht om de natuur en het natuurlijk evenwicht, te behouden. Op natuurbegraafplaats Den en Rust blijft dan ook het bos karakter intact; de graven zijn niet prominent aanwezig en gaan met de tijd volledig op in de natuur. Bovendien is natuurbegraven een duurzame vorm van begraven: er worden op de natuurbegraafplaats uitsluitend goed afbreekbare materialen begraven. Voor elk graf komt een bedrag ten goede aan het Utrechts Landschap. Begrafenisondernemer Van Tellingen beschikt over gevlochten rieten kisten/manden waarin een overledene kan worden begraven. Deze manden zijn gemaakt van wilgenteen of bamboe, voor de fabricage van de wilgentenen manden is geen boom gekapt.

Natuurbegraafplaats Den en Rust

Opbaren in Bilthoven

Op het terrein van Den en Rust zijn er geen opbaar mogelijkheden. Wel kunnen wij uw overleden dierbare opbaren op een huisadres, in de kamer van een verzorgingstehuis of in het Uitvaartcentrum Van Tellingen aan de Leeuweriklaan 2 te Zeist.

Aula

De aula van Den en Rust heeft 100 zitplaatsen. Den en Rust beschikt over een professionele geluidsinstallatie. Ook is het mogelijk live muziek ten gehore te laten brengen. De begraafplaats beschikt over een orgel en een vleugel. Verder is er de mogelijkheid om beeldmateriaal te tonen.

Ook de condoleance kan naar eigen wens worden ingevuld. Vanuit de keuken bieden de medewerkers persoonlijke dienstverlening en wordt de condoleance op gepaste wijze in alle rust begeleid. Den en Rust biedt naast de standaard consumpties en catering diverse andere mogelijkheden.

Bijzondere graven op begraafplaats Den en Rust

Naast de natuurbegraafplaats is er ook een reguliere begraafplaats op het terrein van Den en Rust. Tussen de oude bomen zijn prachtige plekjes te vinden. De beheerder doet er dan ook alles aan om het natuurlijke boskarakter te behouden. Er bevinden zich op Den en Rust diverse oorlogsgraven.

Wist u dat de schrijfster Ina Boudier-Bakker en de dirigent/componist Rogier van Otterloo hier hun laatste rustplaats hebben?

Begraafplaats Den en Rust, Bilthoven

Eigen graven

Begraafplaats Den en Rust beschikt uitsluitend over ‘eigen graven’. De prijs van een eigen graf is afhankelijk van de grootte en de ligging op de begraafplaats. De prijs van het graf wordt eenmalig berekend en daarna mag u het graf onbeperkt in gebruik houden. Gedurende de tijd dat u een graf in gebruik houdt, betaalt u een bijdrage aan het onderhoud. Vanaf het in gebruik nemen of reserveren van een nieuw graf betaalt u een onderhoudsbijdrage. De eerste keer wordt de onderhoudsbijdrage voor de eerst komende 20 jaar ineens berekend. Daarna kunt u deze telkens met tien jaar of een veelvoud daarvan verlengen.

Aankoop voor het overlijden

Een nieuw graf kan uitsluitend in geval van een overlijden, of kort daarvoor, worden gekocht. De meeste graven zijn bestemd voor één tot twee personen. U bent van harte welkom om met een van onze medewerkers de beschikbare graven te bekijken.

Grafmonumenten

In uw keuze voor een grafsteen of gedenksteen bent u vrij. Wel hanteert de natuurbegraafplaats een aantal voorschriften waaraan de monumenten dienen te voldoen. Over het plaatsen van een grafmonument kunt u rechtstreeks contact opnemen met Den en Rust. Zij informeren u graag over de vele mogelijkheden.

Adres Natuurbegraafplaats Den en Rust

Frans Halslaan 27, Bilthoven