Begraafplaats Austerlitz

Begrafenisondernemer in Austerlitz

Aan de Oude Postweg 80 ligt de Nederlands Hervormde Begraafplaats Austerlitz. Is er een dierbare van u overleden en is het uw wens diegene te begraven op de begraafplaats in Austerlitz dan kan begrafenisondernemer van Tellingen dit voor u regelen. Wij kunnen vrijblijvend bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Opbaren in Austerlitz

Opbaren in Austerlitz kan thuis, in ons uitvaartcentrum te Zeist, of bij een uitvaartcentrum bij u in de buurt. De overledene kan hier meerdere dagen worden opgebaard met de mogelijkheid voor bezoeken en condoleances.

Begraafplaats Austerlitz

De Nederlands Hervormde Begraafplaats aan de Oude Postweg te Austerlitz is klein en ligt midden in het bos. Dat maakt deze plek zo uniek. De rust en eenvoud treffen je op het moment dat je het hek doorkomt.

De begraafplaats in Austerlitz is eigendom van de Protestantse Gemeente “De Hoeksteen” te Austerlitz. Iedere inwoner van Austerlitz kan op de begraafplaats begraven worden. Of er voor kiezen om een asbus in een keldertje in de urnentuin te plaatsen.

Voor oud-inwoners van Austerlitz en voor inwoners van Zeist is er, weliswaar met toeslag, voorlopig ook ruimte op de begraafplaats. Hiervoor is gekozen om in elk geval voldoende plaats te hebben voor de inwoners van het dorp.

Begraafplaats Austerlitz

Aula

Er is geen aula of wachtruimte. Gedachtenisdiensten en condoléances kunnen worden gehouden in de Kerk “De Hoeksteen” ongeveer 200 meter van de begraafplaats. Er kan koffie, thee en frisdranken worden geserveerd. Uiteraard kunt u ook kiezen voor belegde broodjes, sandwiches of andere hapjes en drankjes.

De begraafplaats is eigendom van de Kerkvoogdij van de Hervormde gemeente Austerlitz. Dat verband tussen begraafplaats en Hervormde gemeente is ontstaan door de tijd heen.

In 1827 overleed de echtgenote van Francois A. Hubert. Hij was een gepensioneerde Franse kapitein, met veel grondbezit. De echtgenote werd begraven in een familiegraf op “Heidelanden”. Gronden die later het eigendom werden van de familie De Beaufort. In 1871 werd het terrein bij het familiegraf aan de Hervormde Gemeente afgestaan om als begraafplaats te kunnen dienen. Enkele malen werd het hek van de begraafplaats verzet totdat zij haar huidige omvang kreeg.

Austerlitz Baarhuis begraafplaats

Het eerste wat opvalt als mensen door het hek naar binnengaan is het baarhuisje aan de linkerkant.

Dit is een gebouwtje waar de baar wordt bewaard en wat gereedschappen. Het dateert uit ongeveer 1871. De toenmalige De Beaufort wilde de kerk nieuwe banken schenken. De kerk vroeg of dit ook een baarhuisje mocht zijn. En zo kon het huisje gebouwd worden.

Opmerkelijk zijn de grafstenen direct na het huisje. In 1995 vond er een grote ruiming plaats. Grafstenen en de oudste steen van Sara Charlotte la Farque, echtgenote van Hubert, vonden een plek binnen een hek dat vroeger stond rond het graf van het echtpaar A.Jansen. Dit echtpaar had een café tussen Doorn en Amersfoort.

De stoffelijke resten werden in een gemeenschappelijk graf gelegd waarop een gedenksteen rust.

Adres begraafplaats Austerlitz

Oude Postweg 80, Austerlitz