Begraafplaats Amersfoort

Aan de Dodeweg 31 te Leusden ligt begraafplaats Rusthof. Door de centrale ligging in Nederland is deze begraafplaats makkelijk bereikbaar. Heeft u hulp nodig bij het regelen van een begrafenis op deze begraafplaats dan kunt u gerust contact met ons opnemen met Begrafenisonderneming van Tellingen via telefoonnummer 030-6913138.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Opbaren

Bij begraafplaats Rusthof (Dodeweg 31 te Leusden) is er gelegenheid om een overledene op te baren in de zogenaamde 24-uurs kamer. U krijgt een eigen sleutel van de afscheidskamer zodat u bezoeken kunt brengen wanneer het u uitkomt, zonder afspraak te maken. U mag zolang blijven als u zelf wil.

Opbaarkamer Begraafplaats Amersfoort

Plechtigheid

Op de dag van de begrafenis kan de plechtigheid plaatsvinden in aula 1 of in aula 2.

Aula 1 heeft 60 zitplaatsen. Aula 2 heeft 160 zitplaatsen en veel staanplaatsen en is daarom ook zeker geschikt voor grote gezelschappen. In beide aula’s kunnen foto’s en videobeelden worden getoond. Via een webcast kunnen ook mensen in het buitenland de dienst volgen.

Na afloop van de begrafenis kan er een samenzijn worden gehouden in één van de ontvangstkamers van de begraafplaats. Een cateringlijst kunt u bij ons opvragen.

Aula begraafplaats Rusthof

Begraven

De gemeente geeft op de begraafplaats Amersfoort nieuwe graven uit. Er is een keuze tussen particuliere graven of algemene graven.

Particulier graf

Een particulier graf wordt uitgegeven voor 10 jaar. Daarna kan deze periode steeds weer met 5 of 10 jaar verlengd worden. De rechthebbende heeft een uitsluitend recht op het graf. Dat betekent dat diegene zelf bepaalt wie er in het graf begraven worden.

De particuliere graven zijn bestemd voor 2 of 3 lichamen. Ook kan er een asbus of urn in het graf bijgezet worden. Daarnaast zijn er ook particuliere graven op een apart veld, speciaal bedoeld voor kinderen Ook geeft de gemeente particuliere graven uit die speciaal bedoeld zijn om er een grafkelder onder te brengen.

Algemeen graf

Een algemeen graf wordt door de gemeente uitgegeven voor 10 jaar. Verlenging van deze graftermijn is niet mogelijk. Er ligt geen uitsluitend recht op het graf, wat betekent dat de gemeente bepaalt wie er in het graf begraven worden, in een graf is er plaats voor meerdere personen.

Tarieven van deze begraafplaats zijn bij ons op te vragen via het contactformulier.

Adres Begraafplaats Amersfoort

Dodeweg 31, Leusden