Nieuwe Algemene Begraafplaats Amerongen

Begrafenis in Amerongen

Amerongen heeft een begraafplaats aan de Holleweg 33 te Amerongen, de aula op deze begraafplaats wordt beheerd door begrafenisondernemer van Tellingen. Mocht een dierbare van u zijn overleden en wilt u hem of haar begraven op deze begraafplaats dan kan begrafenisondernemer van Tellingen dit voor u verzorgen. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138 of via onze contactpagina.

Wij staan dag en nacht
voor u klaar

030-6913138

Opbaren in Amerongen

Opbaren kan thuis, in het verzorgingshuis of in de aula van de Nieuwe Algemene Begraafplaats van Amerongen, Holleweg 33. Ook in het Zendingsdiaconessenhuis Bethanië is er een rouwkamer. De overledene kan hier meerdere dagen worden opgebaard met de mogelijkheid voor bezoeken en condoleances. Ook kan er in de aula een afscheidsdienst worden gehouden.

In 1937 is de begraafplaats aangelegd nabij het Amerongse Bos. Hij wordt omgeven door hoge hagen en is verdeeld in een oud gedeelte aan de voorzijde en een nieuwe uitbreiding aan de achterzijde. De begraafplaats wordt gesierd door beuken, eiken, rododendrons, hagen van laurierkers en andere soorten. Op de begraafplaats zijn graven uit de Tweede Wereldoorlog te vinden van Nederlandse militairen, verzetsstrijders en van vliegeniers en soldaten uit het Verenigd Koninkrijk. Ook is er een monument ter nagedachtenis van koopvaardijpersoneel en Nederlandse militairen en verzetslieden die zijn omgekomen in de periode 1940-1954. Ook zijn op begraafplaats Amerongen graven van zusters van het Zendingsdiaconessenhuis te vinden.

Begraafplaats Amerongen

Aula

De aula op de begraafplaats Amerongen heeft 90 zitplaatsen en beschikt over een orgel, geluidsinstallatie en beeldschermen. Ook de condoleance kan naar eigen wens worden ingevuld. Vanuit de keuken bieden de medewerkers persoonlijke dienstverlening en wordt de condoleance op gepaste wijze in alle rust begeleid. Neem contact op met begrafenisondernemer Van Tellingen voor een cateringlijst. Mocht u de afscheidsdienst op een andere locatie willen, bijvoorbeeld in de kerk of in zaal van het Zendingsdiaconessenhuis dan kan begrafenisonderneming Van Tellingen dat natuurlijk ook voor u regelen.

Begraven

De gemeente geeft op de Nieuwe Algemene Begraafplaats Amerongen nieuwe graven uit. Er is een keuze tussen particuliere graven of algemene graven.

Particulier graf 2018

Een particulier graf wordt uitgegeven voor 10 jaar. Daarna kan deze periode steeds weer met 5 of 10 jaar verlengd worden. De rechthebbende heeft een uitsluitend recht op het graf. Dat betekent dat diegene zelf bepaalt wie er in het graf begraven worden.

De particuliere graven zijn bestemd voor 2 of 3 lichamen. Ook kan er een asbus of urn in het graf bijgezet worden. Daarnaast zijn er ook particuliere graven op een apart veld, speciaal bedoeld voor kinderen. Ook geeft de gemeente particuliere graven uit die speciaal bedoeld zijn om er een grafkelder onder te brengen.

Particulier graf (u bepaalt wie er in dit graf worden begraven): Graf voor 2 personen, Graftijd 10 jaar, 10 jaar onderhoud, openen en sluiten graf.

Algemeen graf

Een algemeen graf wordt door de gemeente uitgegeven voor 10 jaar. Verlenging van deze graftermijn is niet mogelijk. Er ligt geen uitsluitend recht op het graf, wat betekent dat de gemeente bepaalt wie er in het graf begraven worden. Het grafmonument heeft ook zo zijn beperking, dit mag niet groter zijn dan 60 x 50 cm.

Asbestemming

Ook na een crematie is het mogelijk om op begraafplaats Amerongen een plaats te vinden om uw dierbare overledenen te herdenken. Urnen kunnen worden bijgezet in een particulier graf of in de urnenmuur of urnenzuil. Ook is er op deze begraafplaats een veld speciaal bedoeld voor het uitstrooien van as.

Voor tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Adres Begraafplaats Amerongen

Holleweg 33, Amerongen