Uitvaartkosten en verzekering

Mocht u bij de Ardanta, DELA, Monuta of de Yarden zijn verzekerd of bij een andere verzekeringsmaatschappij dan kan, indien gewenst, Uitvaartverzorging Van Tellingen de uitvaart voor u verzorgen. Wij regelen alles voor u met de betreffende verzekeraar. Wat de verzekeraar uitkeert hangt af van de verzekeraar en de polisvoorwaarden, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Uitvaartverzorging Van Tellingen wil graag transparant zijn over de kosten voor een begrafenis of een crematie. Een crematie met uitzondering van rouwadvertenties en consumpties kost gemiddeld € 5.500.–.

Een begrafenis is duurder. Met uitzondering van rouwadvertenties en consumpties kost een begrafenis tussen de € 5.000.–. en de € 10.000.–. Dit bedrag loopt zo uiteen doordat de tarieven van graven onderling veel verschillen. Een algemeen graf voor 10 jaar is beter betaalbaar (+- € 1.800.–.) dan een familiegraf voor 20 jaar (+- € 5.000.–.). De kosten voor een grafmonument is bij deze prijs niet inbegrepen,grafmonumenten zijn via een steenhouwerij verkrijgbaar, vanaf € 1.500.–

Kosten besparen?

  • Een crematorium afhuren kost gemiddeld € 1.350.– per 120 minuten (doorgaans 60 minuten voor de afscheidsplechtigheid en 60 minuten voor het condoleren). Een goedkoper alternatief is om het  afscheid (dienst en condoleance) op ons uitvaartcentrum te organiseren, u bespaart € 800.–. bovendien krijgt u bij ons uitvaartcentrum meer tijd dan bij een crematorium, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen. In het crematorium vindt dan enkel de crematie plaats. Dit is in onze regio bij crematorium Amersfoort het voordeligst (€ 499.–.).
  • Volgauto’s en (landelijke) rouwadvertenties werken kostenverhogend. Bedenk goed of dit echt nodig is.
  • Verwacht u veel belangstelling tijdens de uitvaart? Bedenk dan goed wat voor consumpties u kiest.

Bent u benieuwd hoeveel een begrafenis of crematie in uw woonplaats kost? Neem dan nu contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u thuis om een passende offerte voor u op te stellen. U bent natuurlijk ook van harte welkom op ons uitvaartcentrum. Zo weet u waar u ter zijner tijd aan toe bent.

Wij informeren u gelijk of verzekeren in uw geval zinvol is.

*Voor tarieven van overige begraafplaatsen kunt u contact met ons opnemen.

Nuvema Uitvaartverzekeringen “goede keus”
Bij “Uitvaartverzorging Van Tellingen” streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk.

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in “Zeist” verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in “Groningen”. Wij onderkennen het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart te dekken.

Om deze doelstelling te bereiken geeft “ Uitvaartverzorging Van Tellingen” jaarlijks de lokale prijzen door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit “Zeist” worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een op maat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

Bij Nuvema kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de premie van een uitvaartverzekering berekenen . De Consumentenbond benadrukt in haar onderzoeken altijd de kwaliteit van de uitvaartverzekering van Nuvema.