Uitvaartkosten

Uitvaartverzorging Van Tellingen wil graag transparant zijn over de kosten voor een begrafenis of een crematie. Een crematie met uitzondering van rouwadvertenties en consumpties kost ongeveer € 5.500.–.

Een gemiddelde begrafenis is duurder. Met uitzondering van rouwadvertenties en consumpties kost een begrafenis tussen de € 5.000.–. en de € 10.000.–. Dit bedrag loopt zo uiteen doordat de tarieven van graven onderling veel verschillen. Een algemeen graf voor 10 jaar is beter betaalbaar dan een familiegraf voor 20 jaar. De kosten voor het aanschaffen van een grafmonument zit bij deze prijs nog niet inbegrepen (grafmonumenten zijn via een steenhouwerij aan te schaffen, vanaf € 1.500.–.)

Bent u benieuwd hoeveel een begrafenis of crematie in uw woonplaats kost? Neem dan nu contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u thuis om een passende offerte voor u op te stellen, u bent natuurlijk ook van harte welkom op ons uitvaartcentrum. Zo weet u waar u ter zijner tijd aan toe bent. Wij informeren u gelijk of verzekeren in uw geval zinvol is.

Hieronder de tarieven van verschillende crematoria en begraafplaatsen in de regio Utrecht:

Crematorium Amersfoort te Leusden:

60 minuten aula, 60 minuten koffiekamer, incl. CD en DVD opname, crematiekosten:

 • € 1.266.–.
 • Per 15 minuten verlenging € 82.–.
 • Zaterdagtoeslag € 135.–.

Crematorium Den en Rust te Bilthoven:

60 minuten aula, 60 minuten koffiekamer, crematiekosten:

 • €  1.298.–.
 • Per 30 minuten verlenging € 255.–.
 • Opname van plechtigheid op usb € 69.–.

Crematorium Daelwijck te Utrecht:

45 minuten aula, 45 minuten koffiekamer, crematiekosten:

 • € 1.378.–.
 • Per 15 minuten verlenging € 100.–.

Crematorium Noorderveld te Nieuwegein:

45 minuten aula, 45 minuten koffiekamer, crematiekosten:

 • € 1.365.–.
 • Per 30 minuten verlenging € 240.–.

Crematorium Slingerbos te Ede:

45 minuten aula, 45 minuten koffiekamer, crematiekosten:

 • € 1.407.–.
 • Per 15 minuten verlenging € 100.–.

Begraven (in eigen graf):

Hieronder de tarieven van graven op verschillende begraafplaatsen in de regio Utrecht. Dit zijn tarieven van eigen graven/ familiegraven (graven waar de rechthebbende van het graf beslist wie er in het graf worden begraven). Er wordt betaald voor het aantal jaar dat u het graf wenst te gebruiken bijvoorbeeld 10 of 20 jaar, het verplichte onderhoud wordt vaak ook voor die periode in een keer afgekocht (denk hierbij aan het algemeen onderhoud van de begraafplaats) en de kosten voor het openen en het sluiten van het graf. De tarieven hieronder gelden voor het jaar 2016. De graftijd voor een familiegraf kan na 10 of 20 jaar verlengd worden.

Begraafplaats Zeist: 

C graf – standaard afmeting graf, graftijd 15 jaar, 15 jaar onderhoud, openen en sluiten graf

 • € 3.827.80.

Algemeen graf

  • € 1.358.00.

Begraafplaatsen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Driebergen, Maarn, Doorn, Leersum, Amerongen): (graf 2 personen) graftijd 10 jaar, 10 jaar onderhoud, openen en sluiten graf

 • € 3.309.18.

Algemeen graf

 • € 1.589.45.

Begraafplaats Den en Rust te Bilthoven 

€ 1.852,00    € 2.385,00    € 2.995,00    € 9.950,00 
*De prijs van een graf is afhankelijk van de grootte en de ligging op de begraafplaats. Het grafrecht wordt eenmalig berekend en daarna mag u het graf onbeperkt in gebruik houden. Gedurende de tijd dat u een graf in gebruik houdt, betaalt u een bijdrage aan het onderhoud.

Onderhoud van het graf en algemeen onderhoud van de begraafplaats per jaar: Graf uitgegeven vanaf 2013 (standaard afmeting) € 75,00
Vanaf het in gebruik nemen of reserveren van een nieuw graf betaalt u een onderhoudsbijdrage. De eerste keer berekenen we deze onderhoudsbijdrage voor een periode van 20 jaar ineens.

Openen en sluiten van een particulier graf € 762,00

Natuurbegraafplaats Den en Rust te Bilthoven

Graf voor 1 overledene  € 5.175,00

Begraven van een overledene € 1.010,00

Groot urnengraf voor 6 urnen … € 5.175,00

Klein urnengraf voor 1 urn  € 1.826,00

*Het grafrecht wordt eenmalig berekend en daarna mag u het graf onbeperkt in gebruik houden. Voor graven op de natuurbegraafplaats worden geen onderhoudskosten berekend. Op een graf en een groot urnengraf mag een (toegestaan model) gedenkteken geplaatst worden voor 15 jaar. Op een klein urnengraf mag geen gedenkteken geplaatst worden.

Begraven van een urn € 210,00

*Voor tarieven van overige begraafplaatsen kunt u contact met ons opnemen.

Nuvema Uitvaartverzekeringen “goede keus”
Bij “Uitvaartverzorging Van Tellingen” streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk.

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in “Zeist” verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in “Groningen”. Wij onderkennen het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart te dekken.

Om deze doelstelling te bereiken geeft “ Uitvaartverzorging Van Tellingen” jaarlijks de lokale prijzen door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit “Zeist” worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een op maat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

Bij Nuvema kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de premie van een uitvaartverzekering berekenen . De Consumentenbond benadrukt in haar onderzoeken altijd de kwaliteit van de uitvaartverzekering van Nuvema.