Crematorium Den en Rust, Bilthoven

goed com pr.den en rust (1)

image-2016-03-11In een bosrijke omgeving aan de Frans Halslaan 27 te Bilthoven ligt crematorium Den en Rust. Achter de aula is er een (natuur)begraafplaats. Indien er een dierbare van u is overleden en u gebruik wil maken van dit crematorium/begraafplaats dan kunnen wij dit voor u regelen. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138 of stel u vraag via het contact formulier.

Begraafplaats Den en Rust is al sinds 1936 gelegen in de bossen van Bilthoven. Dankzij deze lange periode is een prachtige harmonie ontstaan tussen de eigenlijke locatie en de natuurlijke omgeving. In de jaren ’90 is op deze locatie een crematorium toegevoegd.

In een mengeling van hedendaagse architectuur en oorspronkelijke behuizing, waarvan het gebrandschilderde aula-raam en een fraai pijporgel getuigen, is een unieke sfeer ontstaan.

Aula
Crematorium Den en Rust heeft een aula met aparte ontvangstruimten voor familie en belangstellenden. De aula heeft  ruim 100 zitplaatsen en biedt ruimte voor ongeveer 60 staanplaatsen. Het crematorium beschikt over een professionele geluidsinstallatie voor het ten gehore brengen van muziek. Ook is het mogelijk live muziek ten gehore te brengen. Het crematorium beschikt over een pijporgel en een vleugel. Er zijn twee grote televisieschermen waarop foto’s en/of filmpjes kunnen worden getoond. Ook is het mogelijk om via de webcast de plechtigheid thuis te volgen. Indien gewenst verstrekt het crematorium een code die uzelf kan doorsturen naar bijvoorbeeld familieleden of belangstellenden in het buitenland.

Na de crematie begeleidt een medewerker u naar de condoleanceruimte. Hier kan koffie en cake geserveerd worden, maar ook frisdranken, bier, wijn of likeuren. Behalve cake kunnen ook broodjes, toastjes, bittergarnituur, gebak en bonbons geserveerd worden. Wij beschikken over cateringlijsten.

Bijzonderheden
Een crematorium waar een sfeervolle ambiance heerst op een idyllische locatie. Vanuit de aula kijkt u uit op een bospaadje dat verdwijnt in de horizon. Vanzelfsprekend is er een groot parkeerterrein. De standaard aula tijd is 60 minuten. De standaard koffiekamer tijd is ook 60 minuten. U kunt dit per half uur verlengen.

Asbestemming
Na afloop van de dienst wordt de overledene daadwerkelijk gecremeerd. U kunt hierbij zijn als u dat van tevoren aangeeft. De as van de overledene wordt door het crematorium in een standaard urn gedurende een maand bewaard, na deze periode krijgt u via het crematorium bericht. U kunt een afspraak maken om de as te verstrooien, ook kunt u dit laten doen door een medewerker van het crematorium.
Kiest u er liever voor om de as van de overledene te bewaren? Dan kunt u de as in een urn laten bijzetten. De urn kan dan geplaatst worden op een plek die u achteraf kun blijven bezoeken. Afhankelijk van de mogelijkheden van het crematorium kan dit een urnenmuur (columbarium) zijn of een urnengraf.urnentuin-den-en-rust-2

 

 

 

 

 

 

Bijzetten kan ook op begraafplaatsen in een columbarium of, als dit is toegestaan volgens het reglement van de begraafplaats, in een bestaand graf.

Eenmaal verstrooide as kunt u niet meer terughalen. Denk daarom goed na over de bestemming voor de as. Natuurlijk kunt u de as op een plek verstrooien waar de overledene graag was. Bijvoorbeeld over zee, in het favoriete voetbalstadion of op een plek waar het gezin graag kwam. Het verstrooien van as kan in principe overal, maar u moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond.

U kunt de as ook verstrooien met ballonnen. De as wordt dan in met helium gevulde ballonnen opgelaten. Op grote hoogte klapt de ballon en wordt de as verstrooid.

vingerafdruk as sieraad

De Nederlandse wetgeving staat het toe om as te verdelen in kleinere hoeveelheden. Daardoor is het mogelijk een beetje as te bewaren in een herinneringssieraad, mini-urn, glasreliek of een ander herinneringsproduct.

Adres en kaart

Frans Halslaan 27, Bilthoven

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit