Crematorium Daelwijck, Utrecht

In het noorden van de stad Utrecht ligt crematorium en begraafplaats Daelwijck. Indien er een dierbare van u is overleden en u wilt gebruik maken van dit crematorium of de begraafplaats dan kan Uitvaartverzorging Van Tellingen dit voor u regelen. Desgewenst verzorgen wij ook de opbaring, de rouwkaart en het overbrengen van de overledene. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138. Of kijk op de pagina wat te doen bij overlijden.

Crematorium Daelwijck werd in 1970 gebouwd naar een ontwerp van de Utrechtse architect W.J. Dingemans. Het markante gebouw ligt in een park van drie hectare aan een grote vijver. De omgeving straalt een natuurlijke rust uit. De ligging aan de rand van de Utrechtse wijk Overvecht maakt Daelwijck goed bereikbaar en voor de hele regio toegankelijk.

Opbaren
Bij crematorium Daelwijck (Floridadreef 9 te Utrecht) is er gelegenheid om een overledene op te baren tot en met de dag van de uitvaart. U kunt bezoeken brengen op afspraak.

Plechtigheid
Op de dag van de crematie kan de plechtigheid plaatsvinden in aula 1 of in aula 2 van crematorium Daelwijck. Aula 1 heeft ruim 200 zitplaatsen en veel staanplaatsen en is daarom ook zeker geschikt voor grote gezelschappen. Aula 2 heeft 60 zitplaatsen en voelt door de inrichting huiselijk aan. In beide aula’s kunnen foto’s en videobeelden worden getoond. Via een webcast kunnen ook mensen in het buitenland de dienst volgen.

aula-daelwijck

Aula 1, crematorium Daelwijck

crematorium daewlwijck aula

De ruime aula 1 biedt mogelijkheden om de plechtigheid een persoonlijke invulling te geven. Bijvoorbeeld kan de decorwand achter de kist de lievelingskleur van de overledene weergeven of foto’s en films tonen. De wanden zijn voorzien van akoestische platen wat bijzondere en warme klanken geeft aan elk muziekstuk.

Aula 2
Voor meer intieme en informele plechtigheden biedt crematorium Daelwijck een kleinere aula. In deze aula staan de banken in een cirkel om de kist heen. Door de ronde opstelling wordt de plechtigheid intiem beleefd. De nabestaanden zitten tegenover elkaar en kunnen elkaars emotie zien tijdens het afscheid nemen van een dierbare.

goeddaelwijck-3-1024x682 (2)Condoleance in crematorium Daelwijck
Na de plechtigheid zijn de gasten hartelijk welkom in één van de restaurants, de Fonteinzaal of de Vijverzaal. Beide restaurants zijn sfeervol ingericht, met warme kleuren, comfortabele stoelen en mooie verlichting. Aan de zuidzijde van beide zalen bevindt zich een overdekt en verwarmd terras met uitzicht op de vijver en het omliggende herdenkingspark.

Crematorium Daelwijck biedt een breed assortiment horecaproducten. Van eenvoudige koffie met cake tot uitgebreide koffie-, lunch- en borrelarrangementen. De professionele keuken beschikt over de modernste voorzieningen om grote groepen te bedienen. De restaurants beschikken elk over circa 100 zitplaatsen en bij grotere groepen kunnen de zalen worden samengevoegd. Het terras heeft in totaal 100 zitplaatsen en biedt gelegenheid om te roken.

Grand Café
Het Grand Café is een sfeervolle en caféachtige ruimte die voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Bijvoorbeeld voor een informele afscheidsplechtigheid of een condoleance.
De ruime bar van het café kan tijdens een plechtigheid door middel van een wanddoek aan het oog onttrokken worden. Als de meeste gasten zijn vertrokken kan de naaste familie het Grand Café gebruiken voor een rustig moment. Zo kan in kleine kring nog even nagepraat worden.

Adres en kaart

Floridadreef 7, Utrecht

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit