Crematorium Amersfoort, Leusden

goedCrematorium-compr.2 (1)

Centraal gelegen in Nederland, aan de Dodeweg 31 te Leusden ligt crematorium Amersfoort. Op ditzelfde terrein ligt ook begraafplaats Rusthof.
Is het uw wens dat de crematie of begrafenis hier zal plaatsvinden dan kunnen wij dit voor u regelen. Wij kunnen bij u langs komen om alle mogelijkheden met u door te nemen, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 030-6913138 of stel u vraag via het contact formulier.

Opbaren
Bij crematorium Amersfoort is er gelegenheid om een overledene op te baren in de zogenaamde 24-uurs kamer. U krijgt een eigen sleutel van de afscheidskamer zodat u bezoeken kunt brengen wanneer het u uitkomt, zonder een afspraak te maken. U mag zolang blijven als u zelf wil. Er zijn meerdere kamers beschikbaar met ieder hun eigen sfeer/ kleur.

24 uurs kamer, crematorium Amersfoort

Plechtigheid
Op de dag van de crematie kan de plechtigheid plaatsvinden in aula 1 of in aula 2 van crematorium Amersfoort.

Aula 2

Aula 2, crematorium Amersfoort

Aula 1 heeft 60 zitplaatsen. Aula 2 heeft 190 zitplaatsen en veel staplaatsen en is daarom ook zeker geschikt voor grote gezelschappen. In beide aula’s kunnen foto’s en videobeelden worden getoond op de tv-schermen aan de muur. Via een webcast kunnen ook mensen in het buitenland de dienst volgen. Aan het einde van de plechtigheid kunt u bij dit crematorium ervoor kiezen om de overledene het laatste stukje te begeleiden naar de ovenruimte. U kunt dan buiten definitief afscheid nemen samen met de rest van de familie.

Na afloop van de plechtigheid kan er een samenzijn/condoleance worden gehouden in één van de ontvangstkamers van het crematorium. Een cateringlijst kunt u bij ons opvragen.

Bijzonderheden
Door de ligging gemakkelijk te bereiken. De reguliere tijd voor in de aula is bij dit crematorium 60 minuten. Na de afscheidsplechtigheid kunt u gebruik maken van de condoleancezaal, de standaard tijd is hierbij ook 60 minuten. Verwacht u veel mensen dan kunt u verlengen per 15 minuten. U kunt de overledene zelf begeleiden door de patio naar de ovenruimte.

Asbestemming
Na afloop van de plechtigheid vindt de daadwerkelijke crematie plaats. Vaak kunt u hierbij zijn als u dat van tevoren aangeeft. De as van de overledene blijft na de crematie wettelijk verplicht een maand in het crematorium, tijdens deze periode krijgt u via het crematorium bericht. U kunt een afspraak maken om de as op te halen of aangeven dat de as mag worden uitgestrooid.

Nadat u de as heeft opgehaald kunt u de urn bijzetten in een urnenmuur (columbarium) of in een urnengraf. Dit kan op bijna alle begraafplaatsen. Zo is er voor de nabestaanden een blijvende plek om te bezoeken.

Eenmaal verstrooide as kunt u niet meer terughalen. Denk daarom goed na over de bestemming voor de as. Natuurlijk kunt u de as op een plek verstrooien waar de overledene graag was. Bijvoorbeeld over zee, in het favoriete voetbalstadion of op een plek waar het gezin graag kwam. Het verstrooien van as kan in principe overal, maar u moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond.

U kunt de as ook verstrooien met ballonnen. De as wordt dan in met helium gevulde ballonnen opgelaten. Op grote hoogte klapt de ballon en wordt de as verstrooid.

vingerafdruk as sieraad

De Nederlandse wetgeving staat het toe om as te verdelen in kleinere hoeveelheden. Daardoor is het mogelijk een beetje as te bewaren in een herinneringssieraad, mini-urn, glasreliek of een ander herinneringsproduct. Bij crematorium Amersfoort kunnen ze u informatie geven over de mogelijkheden.

Adres en kaart

Dodeweg 31, Leusden

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit